Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka wołowo-dyniowa"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2494
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 192
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2494
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 192
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Miąższ dyni oddziel od skórki, oczyść starannie z pestek i pokrój w średniej wielkości kostkę. Wołowinę opłucz, dokładnie osusz na papierowym ręczniku, a następnie pokrój mięso w paski. Rozmaryn opłucz, osusz. Igiełki poodrywaj od gałązek i posiekaj je. Czosnek obierz, także go posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim pokrojone mięso. Zdejmij je na talerz, po minucie oprósz solą oraz pieprzem, przemieszaj. Na patelnię z tłuszczem wrzuć dynię. Smaż ok. 4 min.
Dołóż czosnek i rozmaryn, smaż jeszcze 2 min, po czym dynię przypraw solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia. Do dyni dodaj wołowinę i delikatnie wymieszaj.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie według wskazówek podanych na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając 100 ml wody. Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw solą i pieprzem. Masę wlej do makaronu, wymieszaj. Dołóż mięso z dynią. Wszystko przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw na 5 min do piekarnika rozgrzanego do 180 st.Źródło: Tina