Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z fasoli"
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 186
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 36
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 31
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 186
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 36
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 31
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumieni, dodaj poszatkowaną cebulę dymkę, papryczkę chilli oraz pokrojoną w kostkę słodką paprykę. Umyte mięso pokrój drobno i przełóż do całości.
Dodaj pokrojonego ananasa, odsączoną fasolę z puszki, sól, pieprz oraz przyprawę do dań azjatyckich i zalej bulionem. Duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień