Pyszne danie obiadowe idealne na grzybowy sezon. Pieczarki zastąpić możecie świeżymi grzybami leśnymi lub suszonymi, które dodadzą temu daniu, wspaniałego smaku i aromatu.
Potrawka z kurczaka i kapusty pekińskiej
Składniki
- PIERŚ Z KURCZAKA
- PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE
- NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA
- KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK
- SZKLANKA BULIONU
- 1 CEBULA
- 2 ZĄBKI CZOSNKU
- 1 LIŚĆ LAUROWY
- 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
- 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
- 1 PŁASKA ŁYŻKA MĄKI
- PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
- OLEJ DO SMAŻENIA
Składniki
- PIERŚ Z KURCZAKA
- PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE
- NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA
- KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK
- SZKLANKA BULIONU
- 1 CEBULA
- 2 ZĄBKI CZOSNKU
- 1 LIŚĆ LAUROWY
- 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
- 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
- 1 PŁASKA ŁYŻKA MĄKI
- PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
- OLEJ DO SMAŻENIA

Etapy przygotowania
UMYTE I OSUSZONE MIĘSO OPRÓSZYĆ MĄKĄ I USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU. USMAŻONE PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ, A NA POZOSTAŁYM NA PATELNI TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ POKROJONA W PIÓRKA CEBULE ORAZ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK. DODAĆ LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. PRZESTUDZONA PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ. OCZYSZCZONE GRZYBY POKROIĆ W PLASTERKI A PAPRYKĘ W PASECZKI.

DO DUSZĄCEJ SIĘ CEBULI DODAĆ GRZYBY I CHWILĘ PODSMAŻYĆ.NASTĘPNIE DODAĆ MIĘSO I KONCENTRAT POMIDOROWY. ZAMIESZAĆ, CHWILE PODSMAŻYĆ, DODAĆ SÓL I PIEPRZ, PAPRYKĘ I POSZATKOWANA KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ. CAŁOŚĆ PODLAĆ BULIONEM, PRZYKRYĆ I DUSIĆ 15 MINUT LUB DO MOMENTU AZ WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE. SMACZNEGO!

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Idealny do zupy Pho.
- Azjatycka
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Ryż
- Warzywa
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 51

Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1385

Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35093
Ostatnio komentowane przepisy
Idealny do zupy Pho.
- Azjatycka
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Ryż
- Warzywa
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 51

Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1385

Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35093



Składniki
- PIERŚ Z KURCZAKA
- PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE
- NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA
- KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK
- SZKLANKA BULIONU
- 1 CEBULA
- 2 ZĄBKI CZOSNKU
- 1 LIŚĆ LAUROWY
- 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
- 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
- 1 PŁASKA ŁYŻKA MĄKI
- PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
- OLEJ DO SMAŻENIA
UMYTE I OSUSZONE MIĘSO OPRÓSZYĆ MĄKĄ I USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU. USMAŻONE PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ, A NA POZOSTAŁYM NA PATELNI TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ POKROJONA W PIÓRKA CEBULE ORAZ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK. DODAĆ LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. PRZESTUDZONA PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ. OCZYSZCZONE GRZYBY POKROIĆ W PLASTERKI A PAPRYKĘ W PASECZKI.
DO DUSZĄCEJ SIĘ CEBULI DODAĆ GRZYBY I CHWILĘ PODSMAŻYĆ.NASTĘPNIE DODAĆ MIĘSO I KONCENTRAT POMIDOROWY. ZAMIESZAĆ, CHWILE PODSMAŻYĆ, DODAĆ SÓL I PIEPRZ, PAPRYKĘ I POSZATKOWANA KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ. CAŁOŚĆ PODLAĆ BULIONEM, PRZYKRYĆ I DUSIĆ 15 MINUT LUB DO MOMENTU AZ WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE. SMACZNEGO!
Przepyszne danie ,coś dla mnie...mniammm:)
Super jedzonko i jak pięknie podane :) Amaro niech się chowa :D
Pyszotka:)
Bardzo efektowne. Widzę że wszystko chrupiące... :-)