Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla fanów drobiu i papryki :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
mięso kroimy w dość dużą kostkę i podsmazamy na oliwie do zrumienienia, następnie dodajemy sos sojowy, tymianek, oregano i smażymy dopóki mięso równomiernie się pokryje przyprawami (filety można zamarynować w przyprawach wcześniej i od razu wszystko podsmażyć)
dodajemy cebule i pieczarki pokrojone w dośc duże kawałki- jak puszczą sok dodajemy wszystkie papryki- te ostre i "normalne", następnie paprykę w proszku i czekamy aż płyn trochę odparuje.
podlewamy wszystko bulionem (tak, żeby składniki trochę wystawały spod płynu), doprawiamy solą i pieprzem, dusimy wszystko do miękkości.
gdy warzywa zmiękną i smaki się połaczą dodajemy śmietanę i koniec :) podajemy z ryżem. potrawkę można zagęścić mąką, jednak ja wolę jak ma konsystencję zupy. smacznego ;)