Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla fanów drobiu i papryki :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30985
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5167
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30985
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5167
Składniki
mięso kroimy w dość dużą kostkę i podsmazamy na oliwie do zrumienienia, następnie dodajemy sos sojowy, tymianek, oregano i smażymy dopóki mięso równomiernie się pokryje przyprawami (filety można zamarynować w przyprawach wcześniej i od razu wszystko podsmażyć)
dodajemy cebule i pieczarki pokrojone w dośc duże kawałki- jak puszczą sok dodajemy wszystkie papryki- te ostre i "normalne", następnie paprykę w proszku i czekamy aż płyn trochę odparuje.
podlewamy wszystko bulionem (tak, żeby składniki trochę wystawały spod płynu), doprawiamy solą i pieprzem, dusimy wszystko do miękkości.
gdy warzywa zmiękną i smaki się połaczą dodajemy śmietanę i koniec :) podajemy z ryżem. potrawkę można zagęścić mąką, jednak ja wolę jak ma konsystencję zupy. smacznego ;)