Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla fanów drobiu i papryki :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
mięso kroimy w dość dużą kostkę i podsmazamy na oliwie do zrumienienia, następnie dodajemy sos sojowy, tymianek, oregano i smażymy dopóki mięso równomiernie się pokryje przyprawami (filety można zamarynować w przyprawach wcześniej i od razu wszystko podsmażyć)
dodajemy cebule i pieczarki pokrojone w dośc duże kawałki- jak puszczą sok dodajemy wszystkie papryki- te ostre i "normalne", następnie paprykę w proszku i czekamy aż płyn trochę odparuje.
podlewamy wszystko bulionem (tak, żeby składniki trochę wystawały spod płynu), doprawiamy solą i pieprzem, dusimy wszystko do miękkości.
gdy warzywa zmiękną i smaki się połaczą dodajemy śmietanę i koniec :) podajemy z ryżem. potrawkę można zagęścić mąką, jednak ja wolę jak ma konsystencję zupy. smacznego ;)