Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy masz dość mięsa zamień je na rybkę
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 874
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 466
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10658
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 113
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 874
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 466
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10658
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 113
Składniki
1 łyżkę masła rozpuszczam w woku dodaje czosnek + pieczarki pokrojone w kawałki doprawione odrobiną wegety , gdy odparuje woda z pieczarek na dwa razy dodaje szpinak soląc go odrobinę , duszę kilka minut
obieram i gotuję ziemniaki po ugotowaniu i przestygnięciu kroję na kawałki i dodaję do szpinaku i pieczarek / w międzyczasie rybę (u mnie filet z mintaja "z Biedronki" świeży z tych pakowanych na tackach ale pasuje każda ryba, która się "nie rozpada" jak np. panga mrożona , wcześniej próbowałam także z solą mrożoną i także wyszło smaczne) doprawią z jednej strony solą i pieprzem z drugiej przyprawą do ryb , kroję na kawałki / w miseczce mieszam 4 łyżki jogurtu naturalnego z 2 łyżkami śmietany 18% dodaje 1,5 łyżki musztardy miodowej /
wok ustawiamy na najmniejszym palniku najmniejszym ogniu / do woka z pieczarkami szpinakiem i ziemniakami dodajemy rybę w przygotowanym wcześniej "sosie" z jogurtu , śmietany i musztardy wszystko delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły , dusimy ok 10-15min do "ścięcia" rybki pilnując aby się nie zagotowało i nie zważyło obiad podano ! :)