Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy masz dość mięsa zamień je na rybkę
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 889
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 889
Składniki
1 łyżkę masła rozpuszczam w woku dodaje czosnek + pieczarki pokrojone w kawałki doprawione odrobiną wegety , gdy odparuje woda z pieczarek na dwa razy dodaje szpinak soląc go odrobinę , duszę kilka minut
obieram i gotuję ziemniaki po ugotowaniu i przestygnięciu kroję na kawałki i dodaję do szpinaku i pieczarek / w międzyczasie rybę (u mnie filet z mintaja "z Biedronki" świeży z tych pakowanych na tackach ale pasuje każda ryba, która się "nie rozpada" jak np. panga mrożona , wcześniej próbowałam także z solą mrożoną i także wyszło smaczne) doprawią z jednej strony solą i pieprzem z drugiej przyprawą do ryb , kroję na kawałki / w miseczce mieszam 4 łyżki jogurtu naturalnego z 2 łyżkami śmietany 18% dodaje 1,5 łyżki musztardy miodowej /
wok ustawiamy na najmniejszym palniku najmniejszym ogniu / do woka z pieczarkami szpinakiem i ziemniakami dodajemy rybę w przygotowanym wcześniej "sosie" z jogurtu , śmietany i musztardy wszystko delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły , dusimy ok 10-15min do "ścięcia" rybki pilnując aby się nie zagotowało i nie zważyło obiad podano ! :)