Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy masz dość mięsa zamień je na rybkę
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9523
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 169
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9523
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 169
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20789
Składniki
1 łyżkę masła rozpuszczam w woku dodaje czosnek + pieczarki pokrojone w kawałki doprawione odrobiną wegety , gdy odparuje woda z pieczarek na dwa razy dodaje szpinak soląc go odrobinę , duszę kilka minut
obieram i gotuję ziemniaki po ugotowaniu i przestygnięciu kroję na kawałki i dodaję do szpinaku i pieczarek / w międzyczasie rybę (u mnie filet z mintaja "z Biedronki" świeży z tych pakowanych na tackach ale pasuje każda ryba, która się "nie rozpada" jak np. panga mrożona , wcześniej próbowałam także z solą mrożoną i także wyszło smaczne) doprawią z jednej strony solą i pieprzem z drugiej przyprawą do ryb , kroję na kawałki / w miseczce mieszam 4 łyżki jogurtu naturalnego z 2 łyżkami śmietany 18% dodaje 1,5 łyżki musztardy miodowej /
wok ustawiamy na najmniejszym palniku najmniejszym ogniu / do woka z pieczarkami szpinakiem i ziemniakami dodajemy rybę w przygotowanym wcześniej "sosie" z jogurtu , śmietany i musztardy wszystko delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły , dusimy ok 10-15min do "ścięcia" rybki pilnując aby się nie zagotowało i nie zważyło obiad podano ! :)