Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy masz dość mięsa zamień je na rybkę
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2638
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 851
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2638
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 851
Składniki
1 łyżkę masła rozpuszczam w woku dodaje czosnek + pieczarki pokrojone w kawałki doprawione odrobiną wegety , gdy odparuje woda z pieczarek na dwa razy dodaje szpinak soląc go odrobinę , duszę kilka minut
obieram i gotuję ziemniaki po ugotowaniu i przestygnięciu kroję na kawałki i dodaję do szpinaku i pieczarek / w międzyczasie rybę (u mnie filet z mintaja "z Biedronki" świeży z tych pakowanych na tackach ale pasuje każda ryba, która się "nie rozpada" jak np. panga mrożona , wcześniej próbowałam także z solą mrożoną i także wyszło smaczne) doprawią z jednej strony solą i pieprzem z drugiej przyprawą do ryb , kroję na kawałki / w miseczce mieszam 4 łyżki jogurtu naturalnego z 2 łyżkami śmietany 18% dodaje 1,5 łyżki musztardy miodowej /
wok ustawiamy na najmniejszym palniku najmniejszym ogniu / do woka z pieczarkami szpinakiem i ziemniakami dodajemy rybę w przygotowanym wcześniej "sosie" z jogurtu , śmietany i musztardy wszystko delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły , dusimy ok 10-15min do "ścięcia" rybki pilnując aby się nie zagotowało i nie zważyło obiad podano ! :)