Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiedz kotku co masz w środku - w środku mam szyneczkę, serek i śliweczkę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3257
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1320
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3257
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1320
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Składniki
Filet z piersi kurczaka rozklepać przez folię spożywczą, tak żeby nie poprzecinać włókien. Posolić i posypać pieprzem. Na połowie położyć szynkę, ser i śliwkę. Śliwkę oprószyć ostrym chilli. Złożyć w kopertę, panierować i usmażyć.
Czosnek i cebulkę drobno pokroić, przesmażyć na maśle z odrobiną oleju. Dodać umyte i osączone liście młodego szpinaku. Chwilę smażyć, mieszając. Na koniec dodać mleko kokosowe, wymieszać i gotowe. W czasie smażenia piersi, zdążymy zrobić szpinak.