Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Prosta tarta z rabarbarem"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1210
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1210
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13308
Składniki
Rabarbar obierz, pokrój na kawałki (2 cm). Dodaj 2 łyżki mąki kukurydzianej, sok z cytryny, oba cukry i wymieszaj. na ciasto szybko zagnieć i rozwałkuj na koło o śr. ok. 35 cm. Na środku posmaruj je dżemem, zostawiając 2-3 cm wolnych brzegów. Nałóż rabarbar. Zawiń brzegi ciasta, posmaruj białkiem. Piecz w 185°C ok. 35 min.Źródło: Świat kobiety