Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Prosta tarta z rabarbarem"
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12376
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12376
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Składniki
Rabarbar obierz, pokrój na kawałki (2 cm). Dodaj 2 łyżki mąki kukurydzianej, sok z cytryny, oba cukry i wymieszaj. na ciasto szybko zagnieć i rozwałkuj na koło o śr. ok. 35 cm. Na środku posmaruj je dżemem, zostawiając 2-3 cm wolnych brzegów. Nałóż rabarbar. Zawiń brzegi ciasta, posmaruj białkiem. Piecz w 185°C ok. 35 min.Źródło: Świat kobiety