Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby gulasz, niby kaszotto. W każdym razie danie proste i tanie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15867
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 550
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15867
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 550
Składniki
Mięsko delikatnie podsmażamy na patelni z dodatkiem łyżki oleju.
Rozrabiamy w garnku przecier z dwoma szklankami wody i mąką i gotujemy na małym ogniu. Tworzymy sos. Jeśli mamy gotowy sos papierka robimy go według przepisu.
Po zagotowaniu się sosu dodajemy do niego mięso podsmarzone, i dusimy przez około godzinę na małym ogniu.
Gotujemy kaszę. Ja użyłam takiej w torebkach i ugotowałam dwie.
Po godzinie duszenia się miesa w sosie, dodajemy kaszę i mieszamy. Dodajemy ulubione przyprawy Do dania można oczywiście dodać dowolne dodatki typu warzywa. Ja zrobiłam najprostrza wersje. Smacznego!