Niby gulasz, niby kaszotto. W każdym razie danie proste i tanie.
Proste kaszotto
Składniki
- mięso z uda idyka na gulasz
- kasza gryczana palona
- mały przecier pomidorowy (lub gotowy sos z papierka)
- łyżka mąki
- dwie szklanki wody
- ulubione przyprawy
Składniki
- mięso z uda idyka na gulasz
- kasza gryczana palona
- mały przecier pomidorowy (lub gotowy sos z papierka)
- łyżka mąki
- dwie szklanki wody
- ulubione przyprawy

Etapy przygotowania
Mięsko delikatnie podsmażamy na patelni z dodatkiem łyżki oleju.
Rozrabiamy w garnku przecier z dwoma szklankami wody i mąką i gotujemy na małym ogniu. Tworzymy sos. Jeśli mamy gotowy sos papierka robimy go według przepisu.
Po zagotowaniu się sosu dodajemy do niego mięso podsmarzone, i dusimy przez około godzinę na małym ogniu.
Gotujemy kaszę. Ja użyłam takiej w torebkach i ugotowałam dwie.
Po godzinie duszenia się miesa w sosie, dodajemy kaszę i mieszamy. Dodajemy ulubione przyprawy Do dania można oczywiście dodać dowolne dodatki typu warzywa. Ja zrobiłam najprostrza wersje. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 49

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3662
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 208

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 59

Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 77
Ostatnio komentowane przepisy
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 49

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3662
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 208

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 59

Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 77



Składniki
- mięso z uda idyka na gulasz
- kasza gryczana palona
- mały przecier pomidorowy (lub gotowy sos z papierka)
- łyżka mąki
- dwie szklanki wody
- ulubione przyprawy
Mięsko delikatnie podsmażamy na patelni z dodatkiem łyżki oleju.
Rozrabiamy w garnku przecier z dwoma szklankami wody i mąką i gotujemy na małym ogniu. Tworzymy sos. Jeśli mamy gotowy sos papierka robimy go według przepisu.
Po zagotowaniu się sosu dodajemy do niego mięso podsmarzone, i dusimy przez około godzinę na małym ogniu.
Gotujemy kaszę. Ja użyłam takiej w torebkach i ugotowałam dwie.
Po godzinie duszenia się miesa w sosie, dodajemy kaszę i mieszamy. Dodajemy ulubione przyprawy Do dania można oczywiście dodać dowolne dodatki typu warzywa. Ja zrobiłam najprostrza wersje. Smacznego!
Kasza coś co lubię :)