Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby gulasz, niby kaszotto. W każdym razie danie proste i tanie.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Składniki
Mięsko delikatnie podsmażamy na patelni z dodatkiem łyżki oleju.
Rozrabiamy w garnku przecier z dwoma szklankami wody i mąką i gotujemy na małym ogniu. Tworzymy sos. Jeśli mamy gotowy sos papierka robimy go według przepisu.
Po zagotowaniu się sosu dodajemy do niego mięso podsmarzone, i dusimy przez około godzinę na małym ogniu.
Gotujemy kaszę. Ja użyłam takiej w torebkach i ugotowałam dwie.
Po godzinie duszenia się miesa w sosie, dodajemy kaszę i mieszamy. Dodajemy ulubione przyprawy Do dania można oczywiście dodać dowolne dodatki typu warzywa. Ja zrobiłam najprostrza wersje. Smacznego!