Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska z dynią i fetą"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp tymiankiem, solą morską i pieprzem. Całość skrop oliwą, po czym zapiecz na półmiękko w temp. 180°C.
Filet potnij w kostkę, oprósz przyprawami i podsmaż. Ser feta pokrój w kostkę tej samej wielkości.
Ciasto rozwiń, posmaruj jajkiem, a następnie podziel na prostokąty.
Przygotowane porcje ciasta przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kawałku ułóż dynię, filet oraz ser. Całość oprósz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Wstaw przekąskę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz 20 minut do zrumienienia brzegów.Źródło: Telemax