Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska z dynią i fetą"
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 246
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 188
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2682
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 246
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 188
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2682
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp tymiankiem, solą morską i pieprzem. Całość skrop oliwą, po czym zapiecz na półmiękko w temp. 180°C.
Filet potnij w kostkę, oprósz przyprawami i podsmaż. Ser feta pokrój w kostkę tej samej wielkości.
Ciasto rozwiń, posmaruj jajkiem, a następnie podziel na prostokąty.
Przygotowane porcje ciasta przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kawałku ułóż dynię, filet oraz ser. Całość oprósz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Wstaw przekąskę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz 20 minut do zrumienienia brzegów.Źródło: Telemax