Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska z dynią i fetą"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1231
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5759
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18363
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1231
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5759
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18363
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp tymiankiem, solą morską i pieprzem. Całość skrop oliwą, po czym zapiecz na półmiękko w temp. 180°C.
Filet potnij w kostkę, oprósz przyprawami i podsmaż. Ser feta pokrój w kostkę tej samej wielkości.
Ciasto rozwiń, posmaruj jajkiem, a następnie podziel na prostokąty.
Przygotowane porcje ciasta przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kawałku ułóż dynię, filet oraz ser. Całość oprósz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Wstaw przekąskę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz 20 minut do zrumienienia brzegów.Źródło: Telemax