Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska z dynią i fetą"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1300
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 477
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3470
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1083
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1300
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 477
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3470
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1083
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp tymiankiem, solą morską i pieprzem. Całość skrop oliwą, po czym zapiecz na półmiękko w temp. 180°C.
Filet potnij w kostkę, oprósz przyprawami i podsmaż. Ser feta pokrój w kostkę tej samej wielkości.
Ciasto rozwiń, posmaruj jajkiem, a następnie podziel na prostokąty.
Przygotowane porcje ciasta przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kawałku ułóż dynię, filet oraz ser. Całość oprósz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Wstaw przekąskę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz 20 minut do zrumienienia brzegów.Źródło: Telemax