Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekąski na bagietce"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Papryki opłucz, ułóż na blasze. Opiekaj 10-12 min w 220 st. Zdejmij z blachy, włóż do woreczka foliowego, ostudź, a następnie wyjmij i obierz ze skórki. Strąki pozbaw nasion, pokrój w paski.
Plastry wędzonego łososia pokrój w paski o podobnej szerokości co paski papryki. Zroluj razem, wkładając do środka po jednej oliwce. Zepnij wykałaczkami. Skrop sokiem z cytryny. Bagietkę pokrój na kromki, opiecz w piekarniku. Na każdej kromce ułóż roladkę.
czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety