Do góry

Dania główne Przepis na:

Przekąski na bagietce

Przekąski na bagietce

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28020

Dodano:

Odsłon: 18

Sprawdzony przepis na "Przekąski na bagietce"

Składniki

  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 30 dag wędzonego łososia
  • po kilka zielonych i czarnych oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 bagietka francuska
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przekąski na bagietce

Przygotowanie

  1. Papryki opłucz, ułóż na blasze. Opiekaj 10-12 min w 220 st. Zdejmij z blachy, włóż do woreczka foliowego, ostudź, a następnie wyjmij i obierz ze skórki. Strąki pozbaw nasion, pokrój w paski.

  2. Plastry wędzonego łososia pokrój w paski o podobnej szerokości co paski papryki. Zroluj razem, wkładając do środka po jednej oliwce. Zepnij wykałaczkami. Skrop sokiem z cytryny. Bagietkę pokrój na kromki, opiecz w piekarniku. Na każdej kromce ułóż roladkę.

  3. czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 1,60 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń