Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładaniec toskański z szałwią i oregano"
Późną jesienią i zimą, kiedy świeże warzywa nie będą dostępne w takiej ilości, cenach i rodzajach jak latem, i tak możemy przyrządzać to smakowite danie, bo łatwo znajdziemy zdrowe i pyszne jarzynowe zamienniki. Mięso można wymieszać np. z ziarenkami kukurydzy i grubo startą marchewką. Podsmażone kotleciki przełóżmy zaś grubymi kawałkami żółtego sera. Jako sos proponujemy 1/2 szklanki bulionu wymieszanego z łyżką musztardy francuskiej.
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż, wydrąż pestki. Miąższ zetrzyj, posól, przełóż na sitko. Po 5 minu tach odciśnij sok. Cebulki oczyść, pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę. Natkę opłucz, posiekaj.
Papryki oczyść, pokrój w plasterki. Cukinię z czosnkiem i cebulą usmaż na oleju. Wystudź. Mięso połącz z jajkiem, sosem sojowym, usmażonymi warzywami, ziołami i przyprawami. Wyrób.
Zwilżonymi rękami uformuj kotlety. Spłaszcz je dłonią albo wałkując wałkiem do ciasta. Uformuj owalne cienkie rumsztyki. Naczynie żaroodporne dobrze wysmaruj olejem.
Kotlety podsmaż na oleju. Ustaw pionowo w formie na przemian z papryką. Podlej bulionem, przykryj folią aluminiową. Zapiekaj ok. 50 minut w 180oC. Zdejmij folię i piecz 5 minut.Źródło: Naj
Przepis dnia
Pokochacie to danie! Wygląda i smakuje jak restauracyjne! Jest proste, a przy...
Odsłon: 20536
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 183
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 266
Propozycja na delikatne kawałki cielęciny skąpane w smakowitym i aromatycznym...
Odsłon: 21087
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 44
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 158
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 183
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 266
Propozycja na delikatne kawałki cielęciny skąpane w smakowitym i aromatycznym...
Odsłon: 21087
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 44
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 158
Składniki
Późną jesienią i zimą, kiedy świeże warzywa nie będą dostępne w takiej ilości, cenach i rodzajach jak latem, i tak możemy przyrządzać to smakowite danie, bo łatwo znajdziemy zdrowe i pyszne jarzynowe zamienniki. Mięso można wymieszać np. z ziarenkami kukurydzy i grubo startą marchewką. Podsmażone kotleciki przełóżmy zaś grubymi kawałkami żółtego sera. Jako sos proponujemy 1/2 szklanki bulionu wymieszanego z łyżką musztardy francuskiej.
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż, wydrąż pestki. Miąższ zetrzyj, posól, przełóż na sitko. Po 5 minu tach odciśnij sok. Cebulki oczyść, pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę. Natkę opłucz, posiekaj.
Papryki oczyść, pokrój w plasterki. Cukinię z czosnkiem i cebulą usmaż na oleju. Wystudź. Mięso połącz z jajkiem, sosem sojowym, usmażonymi warzywami, ziołami i przyprawami. Wyrób.
Zwilżonymi rękami uformuj kotlety. Spłaszcz je dłonią albo wałkując wałkiem do ciasta. Uformuj owalne cienkie rumsztyki. Naczynie żaroodporne dobrze wysmaruj olejem.
Kotlety podsmaż na oleju. Ustaw pionowo w formie na przemian z papryką. Podlej bulionem, przykryj folią aluminiową. Zapiekaj ok. 50 minut w 180oC. Zdejmij folię i piecz 5 minut.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Dania główne
Kurczak z marynaty pieczony w całości w piekarniku
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Burgery rybne
Burgery rybne to wspaniała gratka dla wielbicieli greckich smaków i nieoczywi...
Odsłon: 9
Kurczak zawijany w roladę
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 46