Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 113
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 535
Polecam.
Odsłon: 113
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 535
Składniki
Wsyp mąkie do miski. Dodaj drożdże.sól,cukier. Wszysko razem wymieszaj.
Następnie wlewaj ciepłą wode powoli ugniatając ciasto. Po ugnieceniu zasyp delikatnie mąką i nakrywjąc ręcznikem odstaw na 30minut. Następnie jak ciasto wyrośnie polej olejem i ugniataj aż do momentu uzyskania gumowej konsystencji.
pużniej zasyp to jeszczeraz delikatnie mąką delikatnie ugniec i rozłóż na blache.