Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na placki ziemniaczane z gulaszem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce lub zmiksuj w blenderze. Dodaj startą na tarce cebulę, jajko, 2 łyżki mąki. Dokładnie wymieszaj.
Na niewielką patelnię wlej olej, rozgrzej go, kładź na całej patelni masę na placki, smaż na rumiano z obu stron po około 8 minut.
Mięso pokrój w kostkę, cebulę posiekaj. Wlej do rondelka dwie łyżki oleju, wrzuć mięso, przysmaż na ogniu. Dodaj cebulę, pokrojoną marchewkę, przy- prawy.
Wlej szklankę wody, duś pod przykryciem około 1,5 godz. Zapraw 2 łyżkami mąki ze śmietaną.
Każdy placek wyłóż na talerz, na środku kładź łyżkę gulaszu.
Udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 90 min.Źródło: Dobry Tydzień