Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przysmaki z cielęciny"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 325
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1740
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 325
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1740
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Składniki
Mięso mielone przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj z roztrzepanym jajkiem i otrębami owsianymi.
Ulep z masy mięsnej małe kulki, po czym obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Pomidory pokrój w ósemki, ogórki potnij w plastry i rozłóż na talerzu. Dopraw je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i polej oliwą z oliwek.
Obok umieść ugotowane ziemniaki posypane posiekanym szczypiorkiem oraz usmażone na złoto pulpety cielęce.
Danie udekoruj natką pietruszki i podawaj z sosem pomidorowym lub ketchupem.Źródło: Kurier TV