Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przysmaki z cielęciny"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3889
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3889
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Składniki
Mięso mielone przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj z roztrzepanym jajkiem i otrębami owsianymi.
Ulep z masy mięsnej małe kulki, po czym obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Pomidory pokrój w ósemki, ogórki potnij w plastry i rozłóż na talerzu. Dopraw je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i polej oliwą z oliwek.
Obok umieść ugotowane ziemniaki posypane posiekanym szczypiorkiem oraz usmażone na złoto pulpety cielęce.
Danie udekoruj natką pietruszki i podawaj z sosem pomidorowym lub ketchupem.Źródło: Kurier TV