Do góry

Dania główne Przepis na:

Przysmaki z cielęciny

Przysmaki z cielęciny

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 35

Wypróbowany przepis na "Przysmaki z cielęciny"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przysmaki z cielęciny

Przygotowanie

  1. Mięso mielone przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj z roztrzepanym jajkiem i otrębami owsianymi.

  2. Ulep z masy mięsnej małe kulki, po czym obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

  3. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

  4. Pomidory pokrój w ósemki, ogórki potnij w plastry i rozłóż na talerzu. Dopraw je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i polej oliwą z oliwek.

  5. Obok umieść ugotowane ziemniaki posypane posiekanym szczypiorkiem oraz usmażone na złoto pulpety cielęce.

  6. Danie udekoruj natką pietruszki i podawaj z sosem pomidorowym lub ketchupem.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń