Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg w porach

Pstrąg w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Pstrąg w porach"

Składniki

  • 2 średnie wypatroszone pstrągi
  • 2 pory
  • duża biała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 dag naturalnego masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg w porach

Przygotowanie

  1. Oczyszczonego pstrąga posmaruj w środku odrobiną masła wymieszanego z posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą.

  2. Wierzch ryby natrzyj pieprzem i solą, po czym obtocz w mące i usmaż na oleju.

  3. Na drugiej patelni podduś pokrojone pory z cebulą.

  4. Danie serwuj z ziemniakami.

  5. 30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 270

  6. Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń