Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat wina czyni z tej mieszanki danie wykwintne...
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Świeżą, wypatroszoną rybę skrobiemy z zewnątrz, odcinamy łeb, płetwy i ogon. Solimy, pieprzymy i odkładamy do lodówki na jakiś czas (ja zostawiam na dobę). Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20 min. w 180 st.
Pomidory kroimy w kostkę, ogórka obieramy i kroimy w plastry, paprykę w paseczki. Fasolę, groszek odsączamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z warzywami i przyprawami.
Rybę oczyszczamy z ości i rozdrabniamy. Łączymy z warzywami i zalewamy winem. Wszystko mieszamy, a następnie wlewamy do żaroodpornego naczynia.
Pieczemy 40 min. w 180st.[termoobieg]. Po 25 i potem po 30 min. wyjmujemy i mieszamy(aby mix z góry także zmiękł).