Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat wina czyni z tej mieszanki danie wykwintne...
Polecam.
Odsłon: 366
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1373
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 543
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1925
Polecam.
Odsłon: 366
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1373
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 543
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1925
Składniki
Świeżą, wypatroszoną rybę skrobiemy z zewnątrz, odcinamy łeb, płetwy i ogon. Solimy, pieprzymy i odkładamy do lodówki na jakiś czas (ja zostawiam na dobę). Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20 min. w 180 st.
Pomidory kroimy w kostkę, ogórka obieramy i kroimy w plastry, paprykę w paseczki. Fasolę, groszek odsączamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z warzywami i przyprawami.
Rybę oczyszczamy z ości i rozdrabniamy. Łączymy z warzywami i zalewamy winem. Wszystko mieszamy, a następnie wlewamy do żaroodpornego naczynia.
Pieczemy 40 min. w 180st.[termoobieg]. Po 25 i potem po 30 min. wyjmujemy i mieszamy(aby mix z góry także zmiękł).