Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrągi z masłem czosnkowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Pstrągi oczyść z łusek, dokładnie umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny w środku i na zewnątrz, skórę natrzyj solą i pieprzem, wnętrze delikatnie posól.
Ząbki czosnku drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Rozetrzyj z solą, po czym połącz z dwiema łyżkami masła i wymieszaj z koperkiem.
Pokrojoną w plastry marchew i poszatkowaną cebulę zeszklij na reszcie masła.
Nafaszeruj pstrągi warzywami, masłem czosnkowym i natką pietruszki.
Piecz ryby 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax