Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulchne racuszki z tartymi jabłkami"
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54238
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 562
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5630
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54238
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 562
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5630
 
         
        Składniki
50 min • Porcja 210 kcal • Koszt sztuki 30 gr • Przepis na 20-30 sztuk.
Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, drożdżami i mlekiem. Miksuję, przykrywam, odstawiam na 40-50 min. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję do ciasta, mieszam.
Rozgrzewam olej, zanurzam w nim łyżkę, nakładam nią porcje ciasta i smażę racuchy na złoty kolor. Odsączam na ręczniku papierowym i posypuję cukrem pudrem.
<strong>Ewelina Kittner z Rybnika</strong>Źródło: Kobieta i życie