Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulchne racuszki z tartymi jabłkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5522
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5522
Składniki
50 min • Porcja 210 kcal • Koszt sztuki 30 gr • Przepis na 20-30 sztuk.
Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, drożdżami i mlekiem. Miksuję, przykrywam, odstawiam na 40-50 min. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję do ciasta, mieszam.
Rozgrzewam olej, zanurzam w nim łyżkę, nakładam nią porcje ciasta i smażę racuchy na złoty kolor. Odsączam na ręczniku papierowym i posypuję cukrem pudrem.
<strong>Ewelina Kittner z Rybnika</strong>Źródło: Kobieta i życie