Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
kajzeerke pokruszyc, polac smietana, wymieszac, odstawic na 15 minut. cebule obrac, posiekac, przesmazyc na lyzce oleju. jajka roztrzepac z sola i pieprzem. fete pokroic w kostke. mieso cebule jajka bulke ze smietana i feta wyrobic, przyprawic do smaku sola i pieprzem. przykryc odstawic na 10 min. z masy uformowac pulpeciki reszte oleju rozgrzac na paltelni, wlozyc pulpety, smazyc ok 10 minut. podawac z czerwona kapusta smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

koko6 25 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
trzeba uważać z solą bo feta jest z reguły bardzo słona,najlepiej dodać w pierwszej kolejności fetę.,odczekać kilka minut i dopiero dodać odpowiednią ilość soli.0 Kto głosował? | Odpowiedz