Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne ale warto, zachęcające małe pulpeciki dla małych niejadków
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419144
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419144
Składniki
mielone jajka zmieszać,przyprawić i pozostawić na 10 min
surowa marchew i ser żółty zetrzeć na tartce, na naj drobniejszych oczkach, szynkę pokroić w drobną kosteczkę, pietruszkę zsiekać zaś czosnek przecisnąć,
do mięsa wrzucić wszystie składniki pokrojone i posiekane oraz dodać bułkę tartą i wszystko wymieszać,następnie uformować małe kuleczki i podsmarzyć w rondlu ok. 10 min. i wlać do nich sos pieczeniowy i dusić ok 25 min.
obrane ziemniaki ugotować a naspnie po wyciągnięciu z wody kazdego ziemniaka zawinąć w sreberko wraz z kawałkiem masła i piec w piekarniku ok 15min. na ok 150 stopni z termoobiegiem, bez termoobiegu na 180 stopni następnie odwonąć sreberko i zostawić ziemniaki jeszcze w piekarniku na 0k.10 min tak aby się zarumieniły
ziemniaczki wyciągamy ze sreberka i podajemy z pulpecikami.