Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne ale warto, zachęcające małe pulpeciki dla małych niejadków
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
mielone jajka zmieszać,przyprawić i pozostawić na 10 min
surowa marchew i ser żółty zetrzeć na tartce, na naj drobniejszych oczkach, szynkę pokroić w drobną kosteczkę, pietruszkę zsiekać zaś czosnek przecisnąć,
do mięsa wrzucić wszystie składniki pokrojone i posiekane oraz dodać bułkę tartą i wszystko wymieszać,następnie uformować małe kuleczki i podsmarzyć w rondlu ok. 10 min. i wlać do nich sos pieczeniowy i dusić ok 25 min.
obrane ziemniaki ugotować a naspnie po wyciągnięciu z wody kazdego ziemniaka zawinąć w sreberko wraz z kawałkiem masła i piec w piekarniku ok 15min. na ok 150 stopni z termoobiegiem, bez termoobiegu na 180 stopni następnie odwonąć sreberko i zostawić ziemniaki jeszcze w piekarniku na 0k.10 min tak aby się zarumieniły
ziemniaczki wyciągamy ze sreberka i podajemy z pulpecikami.