Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne wyszły pulpety - zbita konsystencja i smakują mięsem, a nie ciastem, czy też bułką tartą, w połączeniu z porowym sosem wyszedł mi bardzo smaczny późny czwartkowy obiad. zapraszam również na mojego bloga Królewskie rozkosze podniebienia:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Pory zeszklić na maśle, zalać wodą, dodać kostkę i gotować, aż będą miękkie. Zagęścić jogurtem z mąką, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pierś z kurczaka zmielić, dodać jajka, mąkę, natkę, cebulkę, czosnek, sól i pieprz i wyrobić. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, wrzucać partiami na wrzątek i gotować ok. 5 - 7 min., wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do sosu i wszystko razem gotować na małym ogniu ok. 10 min. Podawać z puree ziemniaczanym. Gotowe!