Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne wyszły pulpety - zbita konsystencja i smakują mięsem, a nie ciastem, czy też bułką tartą, w połączeniu z porowym sosem wyszedł mi bardzo smaczny późny czwartkowy obiad. zapraszam również na mojego bloga Królewskie rozkosze podniebienia:)
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Pory zeszklić na maśle, zalać wodą, dodać kostkę i gotować, aż będą miękkie. Zagęścić jogurtem z mąką, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pierś z kurczaka zmielić, dodać jajka, mąkę, natkę, cebulkę, czosnek, sól i pieprz i wyrobić. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, wrzucać partiami na wrzątek i gotować ok. 5 - 7 min., wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do sosu i wszystko razem gotować na małym ogniu ok. 10 min. Podawać z puree ziemniaczanym. Gotowe!