Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety po wiedeńsku"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3057
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 536
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3057
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 536
Składniki
Zmiel mięso, zeszklij cebulę na oleju. Do miski z mięsem włóż 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, cebulę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrabiaj dłonią. Formuj kotlety, spłaszcz dłonią, obtocz w bułce, smaż na oleju z obu stron 5 minut. Piecz pulpety kwadrans w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 150°C.
Na patelni rozgrzej olej, wbij jajka, zmniejsz ogień, smaż przez 5 minut. Na talerzach układaj kotlety, a na nich jajka. Serwuj z gotowanymi warzywami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień