Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety po wiedeńsku"
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 458
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10644
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 864
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 110
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 106
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 458
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10644
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 864
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 110
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 106
Składniki
Zmiel mięso, zeszklij cebulę na oleju. Do miski z mięsem włóż 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, cebulę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrabiaj dłonią. Formuj kotlety, spłaszcz dłonią, obtocz w bułce, smaż na oleju z obu stron 5 minut. Piecz pulpety kwadrans w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 150°C.
Na patelni rozgrzej olej, wbij jajka, zmniejsz ogień, smaż przez 5 minut. Na talerzach układaj kotlety, a na nich jajka. Serwuj z gotowanymi warzywami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień