Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety po wiedeńsku"
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 1139
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 1139
Składniki
Zmiel mięso, zeszklij cebulę na oleju. Do miski z mięsem włóż 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, cebulę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrabiaj dłonią. Formuj kotlety, spłaszcz dłonią, obtocz w bułce, smaż na oleju z obu stron 5 minut. Piecz pulpety kwadrans w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 150°C.
Na patelni rozgrzej olej, wbij jajka, zmniejsz ogień, smaż przez 5 minut. Na talerzach układaj kotlety, a na nich jajka. Serwuj z gotowanymi warzywami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień