Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety po wiedeńsku"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118104
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118104
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Składniki
Zmiel mięso, zeszklij cebulę na oleju. Do miski z mięsem włóż 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, cebulę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrabiaj dłonią. Formuj kotlety, spłaszcz dłonią, obtocz w bułce, smaż na oleju z obu stron 5 minut. Piecz pulpety kwadrans w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 150°C.
Na patelni rozgrzej olej, wbij jajka, zmniejsz ogień, smaż przez 5 minut. Na talerzach układaj kotlety, a na nich jajka. Serwuj z gotowanymi warzywami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień