Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety w sosie pomidorowym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93303
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93303
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Połącz mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, kolendrę. Wyrabiaj. Z masy formuj kulki, smaż na rozgrzanym oleju.
Pulpety zalej szklanką wody, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj kwadrans. Dodaj pomidory z puszki, czosnek, bazylię, oregano, sól i pieprz. Duś jeszcze 10 minut. Pulpety podawaj z makaronem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień