Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często robię na rosole :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Składniki
Mięso mielone (ja mielę sama łopatkę by widzieć co jem) doprawiam jajkiem ,pieprzem,solą,magi, dosypuję szczyptę bułki tartej by konsystencja mięsa fajnie się lepiła. Resztkę rosołu z niedzieli nagrzewam w garnku i wrzucam obtoczone w mące kuleczki mięsa.Kiedy kuleczki są już gotowe wyciągam je na chwilkę by do wywaru dodać sosy pomidorowe,następnie dokładam z powrotem pulpety.Czekam parę minut by nasiąkły sosem i gotowe.