Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często robię na rosole :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso mielone (ja mielę sama łopatkę by widzieć co jem) doprawiam jajkiem ,pieprzem,solą,magi, dosypuję szczyptę bułki tartej by konsystencja mięsa fajnie się lepiła. Resztkę rosołu z niedzieli nagrzewam w garnku i wrzucam obtoczone w mące kuleczki mięsa.Kiedy kuleczki są już gotowe wyciągam je na chwilkę by do wywaru dodać sosy pomidorowe,następnie dokładam z powrotem pulpety.Czekam parę minut by nasiąkły sosem i gotowe.