Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety w sosie z papryką"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Do mięsa wbij jajka. Dodaj bułkę tartą, bardzo drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz i 4 łyżki wody. Dokładnie wyrób wszystko razem. Z masy uformuj małe pulpeciki. Gotuj je w bulionie przez 10 minut.
Na rozgrzanym maśle zeszklij drobno posiekany czosnek. Dodaj bulion, w którym gotowały się pulpety. Zagęść go mąką. Dodaj przecier. Gotuj 5 minut. Wrzuć pulpety oraz pokrojone w paski papryki. Gotuj wszystko na małym ogniu.Źródło: Takie jest życie