Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety w sosie z papryką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8037
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 362
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3561
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 636
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8037
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 362
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3561
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 636
Składniki
Do mięsa wbij jajka. Dodaj bułkę tartą, bardzo drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz i 4 łyżki wody. Dokładnie wyrób wszystko razem. Z masy uformuj małe pulpeciki. Gotuj je w bulionie przez 10 minut.
Na rozgrzanym maśle zeszklij drobno posiekany czosnek. Dodaj bulion, w którym gotowały się pulpety. Zagęść go mąką. Dodaj przecier. Gotuj 5 minut. Wrzuć pulpety oraz pokrojone w paski papryki. Gotuj wszystko na małym ogniu.Źródło: Takie jest życie