Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety w zapiekance"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2421
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1557
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 561
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3699
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1457
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2421
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1557
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 561
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3699
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1457
Składniki
Mięso połącz z podsmażoną cebulą, roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, przypraw. Wyrób na jednolitą masę. Formuj małe pulpety. Obtocz w bułce, smaż 5 minut na mocno rozgrzanym oleju. Bakłażan i pomidory pokrój w plastry, posól, smaż 2 minuty na oleju.
Białka jajek wybij do miski, dodaj do nich szczyptę soli i ubij to na sztywną pianę. Wlewaj po jednym żółtku i miksuj na niskich obrotach, dodając do tego olej, proszek do pieczenia, mąkę, tymianek i pieprz. Blachę wyściełaj papierem do pieczenia, wyłóż na nią połowę warzyw, a następnie zalej to połową ciasta.
Układaj pozostałe warzywa i resztę ciasta, a na górze rozłóż pulpety. Piecz całość przez 25 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień