Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety w zapiekance"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso połącz z podsmażoną cebulą, roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, przypraw. Wyrób na jednolitą masę. Formuj małe pulpety. Obtocz w bułce, smaż 5 minut na mocno rozgrzanym oleju. Bakłażan i pomidory pokrój w plastry, posól, smaż 2 minuty na oleju.
Białka jajek wybij do miski, dodaj do nich szczyptę soli i ubij to na sztywną pianę. Wlewaj po jednym żółtku i miksuj na niskich obrotach, dodając do tego olej, proszek do pieczenia, mąkę, tymianek i pieprz. Blachę wyściełaj papierem do pieczenia, wyłóż na nią połowę warzyw, a następnie zalej to połową ciasta.
Układaj pozostałe warzywa i resztę ciasta, a na górze rozłóż pulpety. Piecz całość przez 25 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień