Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z indyka na parze

Pulpety z indyka na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 18139

Szybkie, proste i zdrowe.

Składniki

  • mięso mielone z indyka, 0,5 kg
  • pieczarki, 6-8 szt
  • marchew, 2 szt
  • jajko, 1 szt
  • świeży imbir, 2 cm
  • czosnek, 2 ząbki
  • Bułka tarta, 1 płaska łyżka
  • pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety z indyka na parze

Przygotowanie

  1. Do mięsa wbijamy jajko i mieszamy. Obieramy pieczarki, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Imbir ścieramy na drobnych oczkach lub przeciskamy przez wyciskarkę podobnie jak czosnek, dodajemy bułkę tartą i całość mieszamy. Na koniec dodajemy pieprz. Masy nie solimy!

  2. Maczając dłonie w ciepłej dłonie wyrabiamy pulpety. Gotujemy w parowarze przez około 30 min. Polecam z ziemniakami, marchewką i pieczarkami. Wszystko oczywiście ugotowane w parowarze. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń