Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i zdrowe.
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3111
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3111
Składniki
Do mięsa wbijamy jajko i mieszamy. Obieramy pieczarki, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Imbir ścieramy na drobnych oczkach lub przeciskamy przez wyciskarkę podobnie jak czosnek, dodajemy bułkę tartą i całość mieszamy. Na koniec dodajemy pieprz. Masy nie solimy!
Maczając dłonie w ciepłej dłonie wyrabiamy pulpety. Gotujemy w parowarze przez około 30 min. Polecam z ziemniakami, marchewką i pieczarkami. Wszystko oczywiście ugotowane w parowarze. Smacznego