Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do mięsa wbijamy jajko i mieszamy. Obieramy pieczarki, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Imbir ścieramy na drobnych oczkach lub przeciskamy przez wyciskarkę podobnie jak czosnek, dodajemy bułkę tartą i całość mieszamy. Na koniec dodajemy pieprz. Masy nie solimy!
Maczając dłonie w ciepłej dłonie wyrabiamy pulpety. Gotujemy w parowarze przez około 30 min. Polecam z ziemniakami, marchewką i pieczarkami. Wszystko oczywiście ugotowane w parowarze. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 17 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Zdrowe ,smaczne i lekkostrawne.14 Kto głosował? | Odpowiedz