Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety zapiekane"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1816
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14457
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19538
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1816
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14457
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19538
Składniki
Mięso zemleć, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę startą na tarce i jaja. Wymieszać i doprawić.
Formować pulpeciki. Zagotować wodę z włoszczyzną i do gotującej się wkładać pulpety. Ugotowane przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem koperkowym. Zapiec w piekarniku.
Wymieszać sosu. Pulpety podawać na gorąco z ziemniakami, makaronem lub ryżem.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień