Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszne gołąbki"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2904
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2904
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Ugotuj kapustę. Usuń z niej głąb, wlej w to miejsce olej i dalej gotuj, oddzielając liście. Ryż ugotuj w 3 szklankach wody. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przygotuj bulion.
Mięso dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z przestudzonym ryżem, cebulą, marchwią i jajkiem. Na liściach kapusty układaj farsz i zawijaj gołąbki.
Przełóż wszystkie gołąbki do garnka, zalej bulionem zmieszanym z przecierem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu około godziny.Źródło: Takie jest życie