Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszne gołąbki"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 330
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 330
Składniki
Ugotuj kapustę. Usuń z niej głąb, wlej w to miejsce olej i dalej gotuj, oddzielając liście. Ryż ugotuj w 3 szklankach wody. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przygotuj bulion.
Mięso dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z przestudzonym ryżem, cebulą, marchwią i jajkiem. Na liściach kapusty układaj farsz i zawijaj gołąbki.
Przełóż wszystkie gołąbki do garnka, zalej bulionem zmieszanym z przecierem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu około godziny.Źródło: Takie jest życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1838