Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie są wcale takie trudne -trzeba trochę chęci!POLECAM
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
1) Sparzamy kapustę w osolonej wodzie(wycinamy twardy środek w kształcie stożka)Kapustę tak długo sparzamy aby liście można było bez problemów ściągać.
2) gotujemy ryż i kaszę.Na patelni smażymy mięsko wraz z czosnkiem granulowanym i papryką oraz pieprzem i solą (można dodać 1 kostkę rosołową)a w innym naczyniu podduszmy a następnie obsmażamy cebulkę i pieczarki pokrojone drobno.
3)Do miski wsypujemy ryż ,kaszę pieczarki z cebulka i mięsko.mieszamy wszystko razem doprawiamy przyprawą do zup pieprzem,solą,można dać oregano i paprykę.
4) Liście z kapusty układamy na dłoni w ten sposób aby ich "łpoczątek łodygi" był na początku naszej dłoni ,nakładamy farsz a następnie początek liścia zaginamy ku środkowi ,następnie zwijamy w rulon liść a 2 koniec liścia wbijamy w środek gołąbka.
5) tak zawinięte gołąbki wkładamy w naczyniu żaroodpornym (najlepiej na dno wlewamy rosół a na dno układamy 1 warstwę z pozostałych liści kapusty)pieczemy pod przykryciem ok 1,5 godziny.Można 15min. przed zakończeniem pieczenia polać śmietaną pomieszana z koncentratem pomidorowym -wówczas trzeba ściągnąć pokrywkę.
SMACZNEGO