Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie są wcale takie trudne -trzeba trochę chęci!POLECAM
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3734
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3734
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Składniki
1) Sparzamy kapustę w osolonej wodzie(wycinamy twardy środek w kształcie stożka)Kapustę tak długo sparzamy aby liście można było bez problemów ściągać.
2) gotujemy ryż i kaszę.Na patelni smażymy mięsko wraz z czosnkiem granulowanym i papryką oraz pieprzem i solą (można dodać 1 kostkę rosołową)a w innym naczyniu podduszmy a następnie obsmażamy cebulkę i pieczarki pokrojone drobno.
3)Do miski wsypujemy ryż ,kaszę pieczarki z cebulka i mięsko.mieszamy wszystko razem doprawiamy przyprawą do zup pieprzem,solą,można dać oregano i paprykę.
4) Liście z kapusty układamy na dłoni w ten sposób aby ich "łpoczątek łodygi" był na początku naszej dłoni ,nakładamy farsz a następnie początek liścia zaginamy ku środkowi ,następnie zwijamy w rulon liść a 2 koniec liścia wbijamy w środek gołąbka.
5) tak zawinięte gołąbki wkładamy w naczyniu żaroodpornym (najlepiej na dno wlewamy rosół a na dno układamy 1 warstwę z pozostałych liści kapusty)pieczemy pod przykryciem ok 1,5 godziny.Można 15min. przed zakończeniem pieczenia polać śmietaną pomieszana z koncentratem pomidorowym -wówczas trzeba ściągnąć pokrywkę.
SMACZNEGO