Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie są wcale takie trudne -trzeba trochę chęci!POLECAM
Przepyszne pieczone w piekarniku gołąbki, które rozpływają się w ustach. Możn...
Odsłon: 125254
Gołąbki z bogatym kolorowym wnętrzem. Do farszu oprócz mięsa i ryżu użyłam re...
Odsłon: 2039
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 371
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza...
Odsłon: 57
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 152
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 121
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 371
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza...
Odsłon: 57
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 152
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 121
Składniki
1) Sparzamy kapustę w osolonej wodzie(wycinamy twardy środek w kształcie stożka)Kapustę tak długo sparzamy aby liście można było bez problemów ściągać.
2) gotujemy ryż i kaszę.Na patelni smażymy mięsko wraz z czosnkiem granulowanym i papryką oraz pieprzem i solą (można dodać 1 kostkę rosołową)a w innym naczyniu podduszmy a następnie obsmażamy cebulkę i pieczarki pokrojone drobno.
3)Do miski wsypujemy ryż ,kaszę pieczarki z cebulka i mięsko.mieszamy wszystko razem doprawiamy przyprawą do zup pieprzem,solą,można dać oregano i paprykę.
4) Liście z kapusty układamy na dłoni w ten sposób aby ich "łpoczątek łodygi" był na początku naszej dłoni ,nakładamy farsz a następnie początek liścia zaginamy ku środkowi ,następnie zwijamy w rulon liść a 2 koniec liścia wbijamy w środek gołąbka.
5) tak zawinięte gołąbki wkładamy w naczyniu żaroodpornym (najlepiej na dno wlewamy rosół a na dno układamy 1 warstwę z pozostałych liści kapusty)pieczemy pod przykryciem ok 1,5 godziny.Można 15min. przed zakończeniem pieczenia polać śmietaną pomieszana z koncentratem pomidorowym -wówczas trzeba ściągnąć pokrywkę.
SMACZNEGO
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni, jednym z moich ulubionych dań z truskawkami są nal...
Odsłon: 117
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 5164