Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min żeby delikatnie zmiękły, wycedzić i ostudzić
ziemniaki pokroić według uznania(ja z 1 średniego ziemniaka robię 6-8 półksiężycy). marchewkę i paprykę pokroić w cienkie paski. cebulę przekroić na pół i poszatkować. boczek skroić drobno.
wszystkie składniki polać oliwą z oliwek(nie podam ilości bo zawszę robię to na oko ale każde warzywo musi być naoliwione:) ), dodać oregano, sól i pieprz
wyłożyć na papier do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni; piec ok 30-40 min, raz za czas mieszając. ziemniaczki można podawać z sosem czosnkowym. Najlepiej smakują z kurczakiem:)