Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2693
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 531
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5375
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2693
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 531
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5375
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min żeby delikatnie zmiękły, wycedzić i ostudzić
ziemniaki pokroić według uznania(ja z 1 średniego ziemniaka robię 6-8 półksiężycy). marchewkę i paprykę pokroić w cienkie paski. cebulę przekroić na pół i poszatkować. boczek skroić drobno.
wszystkie składniki polać oliwą z oliwek(nie podam ilości bo zawszę robię to na oko ale każde warzywo musi być naoliwione:) ), dodać oregano, sól i pieprz
wyłożyć na papier do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni; piec ok 30-40 min, raz za czas mieszając. ziemniaczki można podawać z sosem czosnkowym. Najlepiej smakują z kurczakiem:)