Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszny makaron na zielono"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11289
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11289
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, musztardą, sokiem z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem, odstawić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Zioła umyć, starannie osuszyć, poodzielać listki. Kilka zostawić do dekoracji, resztę drobno posiekać, wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem winegret.
Rzodkiewki i dymki umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, wymieszać z sosem ziołowym, makaronem, oprószyć solą i pieprzem. Podawać od razu.
Ten makaron możesz posypać serem feta albo pleśniowym. Rzodkiewki zastąp połówkami pomidorków cherry.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium