Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszny makaron na zielono"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 795
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6162
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8960
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 795
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6162
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8960
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, musztardą, sokiem z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem, odstawić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Zioła umyć, starannie osuszyć, poodzielać listki. Kilka zostawić do dekoracji, resztę drobno posiekać, wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem winegret.
Rzodkiewki i dymki umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, wymieszać z sosem ziołowym, makaronem, oprószyć solą i pieprzem. Podawać od razu.
Ten makaron możesz posypać serem feta albo pleśniowym. Rzodkiewki zastąp połówkami pomidorków cherry.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium