Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyzy klasyczne z mięsem i cebulką"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3562
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1977
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3562
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1977
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Surowe ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odsącz. Ugotowane ziemniaki utłucz lub przeciśnij przez praskę. Połącz z surowymi ziemniakami, jajkiem, obiema mąkami, solą. Wymieszaj.
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, dodaj mięso (jeśli jest to mięso z rosołu, zmiel je). Przypraw, smaż, połącz z jajkiem, bułką tartą, dopraw do smaku.
Do kawałków ciasta wkładaj farsz, formuj dłonią duże podłużne pyzy. Wkładaj do osolonego wrzątku, gotuj pięć minut od wypłynięcia. Mieszaj bardzo delikatnie, by się nie rozpadły. Pokrojony boczek i cebulę podsmaż. Przed podaniem pyz posyp je boczkiem z cebulą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień