Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyzy klasyczne z mięsem i cebulką"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 341
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14837
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1769
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17209
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 341
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14837
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1769
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17209
Składniki
Surowe ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odsącz. Ugotowane ziemniaki utłucz lub przeciśnij przez praskę. Połącz z surowymi ziemniakami, jajkiem, obiema mąkami, solą. Wymieszaj.
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, dodaj mięso (jeśli jest to mięso z rosołu, zmiel je). Przypraw, smaż, połącz z jajkiem, bułką tartą, dopraw do smaku.
Do kawałków ciasta wkładaj farsz, formuj dłonią duże podłużne pyzy. Wkładaj do osolonego wrzątku, gotuj pięć minut od wypłynięcia. Mieszaj bardzo delikatnie, by się nie rozpadły. Pokrojony boczek i cebulę podsmaż. Przed podaniem pyz posyp je boczkiem z cebulą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień