Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyzy klasyczne z mięsem i cebulką"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 400
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 400
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
Surowe ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odsącz. Ugotowane ziemniaki utłucz lub przeciśnij przez praskę. Połącz z surowymi ziemniakami, jajkiem, obiema mąkami, solą. Wymieszaj.
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, dodaj mięso (jeśli jest to mięso z rosołu, zmiel je). Przypraw, smaż, połącz z jajkiem, bułką tartą, dopraw do smaku.
Do kawałków ciasta wkładaj farsz, formuj dłonią duże podłużne pyzy. Wkładaj do osolonego wrzątku, gotuj pięć minut od wypłynięcia. Mieszaj bardzo delikatnie, by się nie rozpadły. Pokrojony boczek i cebulę podsmaż. Przed podaniem pyz posyp je boczkiem z cebulą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień