Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyzy klasyczne z mięsem i cebulką"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4586
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418023
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4586
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418023
Składniki
Surowe ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odsącz. Ugotowane ziemniaki utłucz lub przeciśnij przez praskę. Połącz z surowymi ziemniakami, jajkiem, obiema mąkami, solą. Wymieszaj.
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, dodaj mięso (jeśli jest to mięso z rosołu, zmiel je). Przypraw, smaż, połącz z jajkiem, bułką tartą, dopraw do smaku.
Do kawałków ciasta wkładaj farsz, formuj dłonią duże podłużne pyzy. Wkładaj do osolonego wrzątku, gotuj pięć minut od wypłynięcia. Mieszaj bardzo delikatnie, by się nie rozpadły. Pokrojony boczek i cebulę podsmaż. Przed podaniem pyz posyp je boczkiem z cebulą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień