Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyzy klasyczne z mięsem i cebulką"
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Składniki
Surowe ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odsącz. Ugotowane ziemniaki utłucz lub przeciśnij przez praskę. Połącz z surowymi ziemniakami, jajkiem, obiema mąkami, solą. Wymieszaj.
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, dodaj mięso (jeśli jest to mięso z rosołu, zmiel je). Przypraw, smaż, połącz z jajkiem, bułką tartą, dopraw do smaku.
Do kawałków ciasta wkładaj farsz, formuj dłonią duże podłużne pyzy. Wkładaj do osolonego wrzątku, gotuj pięć minut od wypłynięcia. Mieszaj bardzo delikatnie, by się nie rozpadły. Pokrojony boczek i cebulę podsmaż. Przed podaniem pyz posyp je boczkiem z cebulą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień