Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy na jarmużu z kapustą"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4652
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4652
Składniki
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, odstaw do ostygnięcia. Ziemniaki obierz i przeciśnij przez praskę. Zagnieć ciasto z mąką, jajkiem i solą.
Kapustę posiekaj w grubą kostkę. Przelej wrzątkiem, odcedź. Pokrój boczek i wrzuć na patelnię. Gdy się podpiecze, dodaj kapustę. Skrop sokiem z cytryny i przypraw do smaku. Duś ok. 10 minut.
Z ciasta uformuj wałki i pokrój na krótkie kawałki. Rozpłaszcz je, nałóż po porcji kapusty i zlep, tworząc kulkę. Wrzuć na wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Cebulę obierz, potnij w piórka. Podgrzej śmietanę z przyprawami. Wrzuć sparzony jarmuż i cebulę. Duś 10 minut. Podawaj z pyzami.Źródło: Naj