Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z jabłkami i bakaliami w karmelu"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1028
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1324
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1028
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1324
Składniki
Zrobić karmel: do rondla wsypać cukier, ostrożnie podgrzewać, żeby się nie spalił. Mieszać, aż się stopi. Dodać bakalie, dokładnie wymieszać, wysuszyć na folii aluminiowej.
Jabłka umyć, pięć obrać i zetrzeć na tarce, dwa pokroić w cienkie półksiężyce. Białka ubić na sztywno z solą. Żółtka zmiksować z mąką, mlekiem, proszkiem, cukrem. Wymieszać z pianą i jabłkami. Z ciasta smażyć placki na rozgrzanym oleju.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Placki podawać posypane bakaliami i polane śmietanką.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium