Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z jabłkami i bakaliami w karmelu"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8247
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8247
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
Zrobić karmel: do rondla wsypać cukier, ostrożnie podgrzewać, żeby się nie spalił. Mieszać, aż się stopi. Dodać bakalie, dokładnie wymieszać, wysuszyć na folii aluminiowej.
Jabłka umyć, pięć obrać i zetrzeć na tarce, dwa pokroić w cienkie półksiężyce. Białka ubić na sztywno z solą. Żółtka zmiksować z mąką, mlekiem, proszkiem, cukrem. Wymieszać z pianą i jabłkami. Z ciasta smażyć placki na rozgrzanym oleju.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Placki podawać posypane bakaliami i polane śmietanką.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium