Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z jabłkami i bakaliami w karmelu"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Zrobić karmel: do rondla wsypać cukier, ostrożnie podgrzewać, żeby się nie spalił. Mieszać, aż się stopi. Dodać bakalie, dokładnie wymieszać, wysuszyć na folii aluminiowej.
Jabłka umyć, pięć obrać i zetrzeć na tarce, dwa pokroić w cienkie półksiężyce. Białka ubić na sztywno z solą. Żółtka zmiksować z mąką, mlekiem, proszkiem, cukrem. Wymieszać z pianą i jabłkami. Z ciasta smażyć placki na rozgrzanym oleju.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Placki podawać posypane bakaliami i polane śmietanką.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium