Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1222
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 163
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1222
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 163
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Kiedy zaczyn wyrośnie, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka oraz szczyptę soli. Wyrabiaj ok. 15 min. Na koniec dodaj wiórki oraz pokrojone w kostkę, obrane jabłko. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Rozgrzej olej. Nakładaj łyżką małe porcje ciasta i smaż z obu stron racuszki. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj posypane cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Czas: 35 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks