Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z dyni i jabłka"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 847
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5820
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 847
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5820
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Miąższ dyni ścieramy na tarce warzywnej o dużych oczkach.
Oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy z żółtkami, mieszamy z kefirem i dynią. Cały czas mieszając, stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Doprawiamy solą i odrobiną cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z ciastem.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy tyle oleju, aby racuchy były w nim zanurzone co najmniej do połowy. Smażymy z obydwu stron na małym ogniu na złoty kolor.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 87 kcal Białko 5,3 g, tłuszcz 5 g, węglowodany 21 gŹródło: Rewia