Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z dyni i jabłka"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3768
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3768
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Składniki
Miąższ dyni ścieramy na tarce warzywnej o dużych oczkach.
Oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy z żółtkami, mieszamy z kefirem i dynią. Cały czas mieszając, stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Doprawiamy solą i odrobiną cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z ciastem.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy tyle oleju, aby racuchy były w nim zanurzone co najmniej do połowy. Smażymy z obydwu stron na małym ogniu na złoty kolor.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 87 kcal Białko 5,3 g, tłuszcz 5 g, węglowodany 21 gŹródło: Rewia