Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i pyszny sposób na obiad.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać mleko, jajko, cukier wanilinowy i szczyptę soli. W małej miseczce rozpuścić drożdże w cukrze i dodać do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Przygotowane ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodać obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką wcześniej przygotowane ciasto. Placuszki smażyć z obu stron. Usmażone placuszki można podawać z cukrem pudrem, konfiturą lub dżemem. SMACZNEGO!