Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i pyszny sposób na obiad.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać mleko, jajko, cukier wanilinowy i szczyptę soli. W małej miseczce rozpuścić drożdże w cukrze i dodać do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Przygotowane ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodać obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką wcześniej przygotowane ciasto. Placuszki smażyć z obu stron. Usmażone placuszki można podawać z cukrem pudrem, konfiturą lub dżemem. SMACZNEGO!