Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ragout z knedlami szpinakowymi"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Świeże grzyby oczyść i pokrój. Suszone zalej wodą, a gdy zmiękną - odsącz (ale wodę zostaw) i posiekaj.
Na rozgrzanym oleju usmaż świeże grzyby. Zdejmij je z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj suszone grzyby oraz liść laurowy.
Przesmaż, zalej wodą, w której moczyły się grzyby i duś 10 minut. Dolej śmietankę, przypraw solą i pieprzem. Dodaj usmażone świeże grzyby, wymieszaj.
Przygotuj knedle: szpinak umyj i przelej wrzątkiem. Gdy ostygnie, posiekaj. Bułki pokrój w kostkę i wymieszaj z mąką.
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dorzuć szpinak, przypraw i przestudź. Dodaj do bułek, wbij jajka, połącz. Formuj kule i gotuj w osolonym wrzątku ok. 15 min. Podawaj z gorącym ragout.Źródło: Na żywo