Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ragout z knedlami szpinakowymi"
Pyszne, proste, mięciutkie ciasto z dodatkiem ziemniaków owinięte w soczyste...
Odsłon: 9098
Doskonałe danie nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Zamiast pieczonej gęsi...
Odsłon: 3023
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3889
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 273
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 415
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3889
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 273
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 415
Składniki
Świeże grzyby oczyść i pokrój. Suszone zalej wodą, a gdy zmiękną - odsącz (ale wodę zostaw) i posiekaj.
Na rozgrzanym oleju usmaż świeże grzyby. Zdejmij je z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj suszone grzyby oraz liść laurowy.
Przesmaż, zalej wodą, w której moczyły się grzyby i duś 10 minut. Dolej śmietankę, przypraw solą i pieprzem. Dodaj usmażone świeże grzyby, wymieszaj.
Przygotuj knedle: szpinak umyj i przelej wrzątkiem. Gdy ostygnie, posiekaj. Bułki pokrój w kostkę i wymieszaj z mąką.
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dorzuć szpinak, przypraw i przestudź. Dodaj do bułek, wbij jajka, połącz. Formuj kule i gotuj w osolonym wrzątku ok. 15 min. Podawaj z gorącym ragout.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron penne z brokułami
Dania główne
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Dania główne
Gulasz wieprzowy
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Makaron penne z brokułami
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 415
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 116