Do góry

Dania główne Przepis na:

ravioli

ravioli

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 779

bardzi smaczne

Składniki

  • szpinak, 0,5kg
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • Ser biały, 0,5kg
  • Jaja, 1
  • pieprz,sól gałka muszkatułowa, do smaku
  • masło, łyzke
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ravioli

Przygotowanie

  1. szpinak jesli mrozony to dajemy na patelnie az do osparowania wody nastepnie dajemy czosnek i masło i troszke przysmazamy po wystudzeniu dodajemy ser biały jajko oraz przyprawy tak przygotowanym farszem nadziewamy pierozki moga miec rozny kształt ja robie kwadratowe

  2. ciasto moze byc zwykłe na pierozki lub z oryginalnego włoskiego przepisu

  3. 6 jaj 1 kg maki troche oleju i wody lub mleka szczypta soli

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń