Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Najpierw w osobnym garnku zagotowac marchew , seler , pietruszke cebule na wywar warzywny okolo 1,5 litra . Na wysokiej patelni podsmazamy do zarumienienia pokrojona w kosteczke cebule pozniej na patelnie wrzucamy ryz i mieszamy z cebula zalewamy to winem i mieszamy do odparowania wina , po odparowaniu zalewamy bulionem i na malym ogniu gotujemy od czasu do czasu mieszajac , po odparowaniu wywaru wsypac szafran , az ryz nabierze zoltawego koloru dodas stary parmezan i maslo . Podawac z utarym serem na wierzchu