Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Najpierw w osobnym garnku zagotowac marchew , seler , pietruszke cebule na wywar warzywny okolo 1,5 litra . Na wysokiej patelni podsmazamy do zarumienienia pokrojona w kosteczke cebule pozniej na patelnie wrzucamy ryz i mieszamy z cebula zalewamy to winem i mieszamy do odparowania wina , po odparowaniu zalewamy bulionem i na malym ogniu gotujemy od czasu do czasu mieszajac , po odparowaniu wywaru wsypac szafran , az ryz nabierze zoltawego koloru dodas stary parmezan i maslo . Podawac z utarym serem na wierzchu