Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w maku risotto z grzybami leśnymi
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 733
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 211
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 206
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4144
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 733
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 211
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 206
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4144
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oliwy, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, podsmażamy tak aby nie zaczęła się rumienić. Dodajemy umyte i pokrojone grzyby i podduszamy około 15 minut. Dodajemy drobno posiekany czosnek, wsypujemy ryż i wszystko razem chwilkę smażymy cały czas mieszając. Wlewamy wino, mieszając czekamy aż odparuje alkohol. W garnku przygotowujemy bulion do którego dodajemy natkę pietruszki i zostawiamy na małym ogniu. Za pomocą łyżki wazowej dodajemy bulionu i mieszamy co jakiś czas do wchłonięcia większości płynu. Ponownie dodajemy bulion, mieszamy i powtarzamy tą czynność aż ryż będzie miękki. Na koniec dodajemy masło, parmezan, łyżkę posiekanej natki pietruszki, mieszamy i do smaku doprawiamy pieprzem. Risotto powinno mieć kleistą aksamitną konsystencję.