Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre i proste
Na patelni rozgrzewamy maslo, dodajemy drobno pokrojona cebule i lisc laurowy i szklimy, gdy cebula jest gotowa dodajemy czosnek i smazymy przez 30 sekund, dodajemy ryz i mieszamy, aby byl zeszklony rowniez. Dodajemy tymianek.
Na malym gazie,dodajemy troche bulionu i czxekamy jak ryz wchlonie plyn. Powtarzamy cala czynnosc az ryz bedzie ugotowany ale lekko twardy w srodku. Taki ryz mozemy odlozyc i ostudzic , bedziemy wykorzystywali pozniej, Mozemy trzymac w lodowce kilka dni.
Na patelnie troszke masla , dodajemy kurki i smazymy az beda miekkie, dodajemy ryz i dolewamy bulion aby byla odpowiednia konsystencja, podgrzewamy delikatnie. Dodajemy smietane i parmesan i pietruszke i gotowe
nic tak nie uczy cierpliwości w kuchni jak przygotowanie risotto ;-)))
Odsłon: 842
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 9544
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1285
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 177
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 134
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 352
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 46
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1285
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 177
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 134
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 352
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 46
Składniki
Na patelni rozgrzewamy maslo, dodajemy drobno pokrojona cebule i lisc laurowy i szklimy, gdy cebula jest gotowa dodajemy czosnek i smazymy przez 30 sekund, dodajemy ryz i mieszamy, aby byl zeszklony rowniez. Dodajemy tymianek.
Na malym gazie,dodajemy troche bulionu i czxekamy jak ryz wchlonie plyn. Powtarzamy cala czynnosc az ryz bedzie ugotowany ale lekko twardy w srodku. Taki ryz mozemy odlozyc i ostudzic , bedziemy wykorzystywali pozniej, Mozemy trzymac w lodowce kilka dni.
Na patelnie troszke masla , dodajemy kurki i smazymy az beda miekkie, dodajemy ryz i dolewamy bulion aby byla odpowiednia konsystencja, podgrzewamy delikatnie. Dodajemy smietane i parmesan i pietruszke i gotowe
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 46
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 352