Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13909
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13909
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6338
Składniki
Na patelni rozgrzewamy maslo, dodajemy drobno pokrojona cebule i lisc laurowy i szklimy, gdy cebula jest gotowa dodajemy czosnek i smazymy przez 30 sekund, dodajemy ryz i mieszamy, aby byl zeszklony rowniez. Dodajemy tymianek.
Na malym gazie,dodajemy troche bulionu i czxekamy jak ryz wchlonie plyn. Powtarzamy cala czynnosc az ryz bedzie ugotowany ale lekko twardy w srodku. Taki ryz mozemy odlozyc i ostudzic , bedziemy wykorzystywali pozniej, Mozemy trzymac w lodowce kilka dni.
Na patelnie troszke masla , dodajemy kurki i smazymy az beda miekkie, dodajemy ryz i dolewamy bulion aby byla odpowiednia konsystencja, podgrzewamy delikatnie. Dodajemy smietane i parmesan i pietruszke i gotowe