Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada wieprzowa z owocami"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12760
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4135
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42999
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12760
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4135
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42999
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Składniki
Morele zalej cydrem lub winem, odstaw na ok. 20 min. Następnie osącz, 10 dag pokrój w kostkę. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne. 1 jabłko pokrój w kostkę, pozostałe – w ćwiartki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w kawałki.
Umyte i osuszone mięso rozetnij tak, aby powstał cienki płat (3-4 cm). Następnie rozłóż na desce, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Wnętrze natrzyj solą oraz pieprzem. Posmaruj serkiem, rozłóż pokrojone w kostkę morele oraz jabłko i posyp suszonym majerankiem. Zwiń w ścisły rulon, obwiąż bawełnianą nicią. Roladę ze wszystkich stron posmaruj olejem, natrzyj solą oraz pieprzem. Przykryj i włóż na 2-3 godz. do lodówki.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia. Po bokach ułóż pozostałe jabłka, morele oraz marchewki. Wlej bulion, rękaw zepnij. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Piecz 60-70 min w temp. 180°C. Na 15 min przed końcem pieczenia rozetnij rękaw a wierzch mięsa posmaruj miodem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 680 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie