Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada wołowa z ziołami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23857
Składniki
Mięso dokładnie umyj. Natnij wzdłuż i rozłóż tak, aby powstał płat. Przykryj folią spożywczą i ubij tłuczkiem, uważając, aby w mięsie nie porobić dziur. Zdejmij folię, mięso posól, dopraw pieprzem i przykryj plastrami słoniny. Odstaw.
Z chleba tostowego odkrój skórkę, a miąższ rozkrusz do miski. Dodaj twarożek homogenizowany i posiekane zioła. Wbij jajko. Ząbek czosnku utrzyj ze szczyptą soli lub przepuść przez praskę i dodaj do farszu. Wszystko dokładnie wymieszaj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem. 4 Paprykę wyszoruj, osusz i rozetnij wzdłuż. Wyjmij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w cienkie paski.
Płat mięsa posmaruj przygotowanym farszem. Na środku połóż paski papryki. Mięso ostrożnie zwiń w roladę (możesz przewiązać grubą nicią). Folię aluminiową posmaruj łyżką masła i owiń nią roladę. Włóż do brytfanny, lekko podlej wodą i piecz w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez ok. 60 minut. Następnie zdejmij folię, podlej małą ilością bulionu i dopiecz. Wyjmij mięso, sos oprósz mąką, wymieszaj i dodaj resztę bulionu. Dopraw solą i pieprzem. Stale mieszając, podgotuj. Dodaj masło (dla złagodzenia smaku). Roladę podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Czas: 100 minut | Poziom: trudny | 4 porcje, 540 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień