Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś indyka z nadzieniem ze szpinaku
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13291
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 495
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9848
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13291
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 495
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9848
Składniki
Fileta nakrawamy tak, by był jak otwarta książka i lekko solimy. W między czasie, na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i zmiażdżony czosnek (praski nie posiadam i nie zamierzam posiadać, ale jak ktoś woli, to może przecisnąć przez owo ustrojstwo).
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy szpinak i odparowujemy wodę. Gdy szpinak zmięknie, dodajemy mały kubek śmietany. Mieszając ładnie łączymy, dosalamy, dopieprzamy
Szpinak wykładamy na rozpostartego drobia i zawijamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, na wierzch kładziemy kilka plastrów masła i zgrabnym ruchem tanecznym wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C. Potem możemy już zapomnieć o mięsiwie przynajmniej na 40-50 minut.