Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś indyka z nadzieniem ze szpinaku
Fileta nakrawamy tak, by był jak otwarta książka i lekko solimy. W między czasie, na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i zmiażdżony czosnek (praski nie posiadam i nie zamierzam posiadać, ale jak ktoś woli, to może przecisnąć przez owo ustrojstwo).
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy szpinak i odparowujemy wodę. Gdy szpinak zmięknie, dodajemy mały kubek śmietany. Mieszając ładnie łączymy, dosalamy, dopieprzamy
Szpinak wykładamy na rozpostartego drobia i zawijamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, na wierzch kładziemy kilka plastrów masła i zgrabnym ruchem tanecznym wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C. Potem możemy już zapomnieć o mięsiwie przynajmniej na 40-50 minut.
Lubicie dania szybkie i pyszne i w dodatku z makaronem? Ja bardzo - i do tego...
Odsłon: 4721
Pyszna i zdrowa wędlina, czemu nie możemy sami przygotować pieczeń z indyka,...
Odsłon: 37340
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9363
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 458
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9363
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 458
Składniki
Fileta nakrawamy tak, by był jak otwarta książka i lekko solimy. W między czasie, na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i zmiażdżony czosnek (praski nie posiadam i nie zamierzam posiadać, ale jak ktoś woli, to może przecisnąć przez owo ustrojstwo).
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy szpinak i odparowujemy wodę. Gdy szpinak zmięknie, dodajemy mały kubek śmietany. Mieszając ładnie łączymy, dosalamy, dopieprzamy
Szpinak wykładamy na rozpostartego drobia i zawijamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, na wierzch kładziemy kilka plastrów masła i zgrabnym ruchem tanecznym wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C. Potem możemy już zapomnieć o mięsiwie przynajmniej na 40-50 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z białej kiełbasy
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Klopsiki z białej kiełbasy
Polecam smaczne klopsiki do sosu chrzanowego lub jakiegokolwiek sosu czy też...
Odsłon: 25
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 39