Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsem i warzywami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 924
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 924
Składniki
Pieczarki i marchewkę drobno kroimy, cebulę siekamy i podsmażamy na oleju przez kilka minut, odstawiamy.
Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, musztardę, posiekaną natkę, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Łączymy z warzywami, mieszamy.
Wołowinę doprawiamy pieprzem i solą. Nożem poprzecznie nacinamy mięso, aby powstała kieszeń, którą wypełniamy mięsno-warzywną masą. Gęsto okręcamy wołowinę sznurkiem. Roladę obsmażamy na oleju ze wszystkich stron ok. 10 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC na 3,5 godziny. Po 2 godzinach zdejmujemy pokrywkę.
Wyjmujemy roladę z naczynia. Do sosu powstałego z pieczenia dodajemy posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, wino, mieszamy. Odparowujemy ok. 7 minut. Powstałym sosem polewamy roladę.
Czas przygotowania 240 minut. Cena porcji ok. 7,20 zł.
Wartość odżywcza porcji 670 kcal Białko 67 g/Tłuszcz 41 g/Węglowodany 5 gŹródło: Rewia