Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsem i warzywami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1535
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1535
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1193
Składniki
Pieczarki i marchewkę drobno kroimy, cebulę siekamy i podsmażamy na oleju przez kilka minut, odstawiamy.
Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, musztardę, posiekaną natkę, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Łączymy z warzywami, mieszamy.
Wołowinę doprawiamy pieprzem i solą. Nożem poprzecznie nacinamy mięso, aby powstała kieszeń, którą wypełniamy mięsno-warzywną masą. Gęsto okręcamy wołowinę sznurkiem. Roladę obsmażamy na oleju ze wszystkich stron ok. 10 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC na 3,5 godziny. Po 2 godzinach zdejmujemy pokrywkę.
Wyjmujemy roladę z naczynia. Do sosu powstałego z pieczenia dodajemy posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, wino, mieszamy. Odparowujemy ok. 7 minut. Powstałym sosem polewamy roladę.
Czas przygotowania 240 minut. Cena porcji ok. 7,20 zł.
Wartość odżywcza porcji 670 kcal Białko 67 g/Tłuszcz 41 g/Węglowodany 5 gŹródło: Rewia