Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada ze szpinakiem i migdałami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5707
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5707
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić na patelni na 2 łyżkach oleju. Dodać szpinak, dusić pod przykryciem ok. 10 min, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką. Wystudzić, wymieszać z serem i migdałami.
Schab umyć, osuszyć, rozkroić na duży płat o grubości 1,5 cm. Rozbić przez folię spożywczą.
Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na 30 min. Następnie rozłożyć na nim plastry szynki i farsz. Zwinąć w rulon, obwiązać sznurkiem. Piec ok. 80 min w temp. 170oC.emp. do 160 stopni i piec jeszcze 45 minut.
ok. 100 minut.
Schab będzie ładnie zrumieniony, jeśli roladę najpierw obsmażysz na patelni na dużym ogniu, a potem wstawisz do piekarnika.Źródło: Twoje Imperium