Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada ze szpinakiem i migdałami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117937
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117937
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić na patelni na 2 łyżkach oleju. Dodać szpinak, dusić pod przykryciem ok. 10 min, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką. Wystudzić, wymieszać z serem i migdałami.
Schab umyć, osuszyć, rozkroić na duży płat o grubości 1,5 cm. Rozbić przez folię spożywczą.
Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na 30 min. Następnie rozłożyć na nim plastry szynki i farsz. Zwinąć w rulon, obwiązać sznurkiem. Piec ok. 80 min w temp. 170oC.emp. do 160 stopni i piec jeszcze 45 minut.
ok. 100 minut.
Schab będzie ładnie zrumieniony, jeśli roladę najpierw obsmażysz na patelni na dużym ogniu, a potem wstawisz do piekarnika.Źródło: Twoje Imperium