Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce z makaronem i fasolką szparagową"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1295
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1295
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Fasolkę oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie 8 minut, odcedź. Kotlety rozbij tłuczkiem i ułóż na nich plastry szynki, liście szałwii i fasolkę. Posyp pieprzem i zwiń. Obsmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie zalej winem i bulionem, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na małym ogniu 8 minut.
Ugotuj makaron. Mięso zdejmij z patelni. Sos wymieszaj ze śmietaną i musztardą, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Roladki z powrotem włóż do sosu i posyp natką. Podawaj z makronem wymieszanym z masłem.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14