Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce z makaronem i fasolką szparagową"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Fasolkę oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie 8 minut, odcedź. Kotlety rozbij tłuczkiem i ułóż na nich plastry szynki, liście szałwii i fasolkę. Posyp pieprzem i zwiń. Obsmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie zalej winem i bulionem, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na małym ogniu 8 minut.
Ugotuj makaron. Mięso zdejmij z patelni. Sos wymieszaj ze śmietaną i musztardą, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Roladki z powrotem włóż do sosu i posyp natką. Podawaj z makronem wymieszanym z masłem.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14