Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce z makaronem i fasolką szparagową"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 17
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 32
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 17
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 32
Składniki
Fasolkę oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie 8 minut, odcedź. Kotlety rozbij tłuczkiem i ułóż na nich plastry szynki, liście szałwii i fasolkę. Posyp pieprzem i zwiń. Obsmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie zalej winem i bulionem, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na małym ogniu 8 minut.
Ugotuj makaron. Mięso zdejmij z patelni. Sos wymieszaj ze śmietaną i musztardą, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Roladki z powrotem włóż do sosu i posyp natką. Podawaj z makronem wymieszanym z masłem.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14