Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce z makaronem i fasolką szparagową"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Fasolkę oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie 8 minut, odcedź. Kotlety rozbij tłuczkiem i ułóż na nich plastry szynki, liście szałwii i fasolkę. Posyp pieprzem i zwiń. Obsmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie zalej winem i bulionem, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na małym ogniu 8 minut.
Ugotuj makaron. Mięso zdejmij z patelni. Sos wymieszaj ze śmietaną i musztardą, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Roladki z powrotem włóż do sosu i posyp natką. Podawaj z makronem wymieszanym z masłem.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14