Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki drobiowe z warzywami"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 140
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 140
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Piersi umyć, osuszyć, przedzielić. Przekroić wzdłuż, delikatnie rozbić przez folię, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, obłożyć ziołami. Rozłożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć w rulon, wierzch owinąć boczkiem, całość spiąć wykałaczkami. Roladki rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Cebulę obrać, pokroić w talarki. Papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić na duże kawałki. Cukinie umyć, pokroić w plasterki. Cebulę zrumienić na 2-3 łyżkach oliwy, dodać pomidory z puszki, zioła, sól, pieprz, 1 płaską łyżeczkę cukru, koncentrat. Chwilę dusić, dodać cukinię i kawałki papryki, wymieszać, ponownie kilka minut poddusić, przełożyć do naczynia żaroodpornego z roladkami.
Roladki z warzywami wstawić na ok. 30 min do piekarnika nagrzanego do ok. 190oC. Dekorować ziołami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium